De Sony Smartwatch 3 wordt mogelijk toch nog voorzien van Android Wear 2.0. Echter, Sony zal zelf niet aan de update gaan werken. Een groepje ontwikkelaars is momenteel bezig met de update voor het oude slimme horloge.

Android Wear 2.0 voor Sony Smartwatch 3

Het ziet ernaar uit dat de Sony Smartwatch 3 misschien toch wel wordt voorzien van Android Wear 2.0, nadat Sony eerder bekendmaakte dat de smartwatch de update niet zou ontvangen. Een ontwikkelaar heeft via ontwikkelaarsforum XDA Developers laten weten te werken aan de update en geeft aan dat hij nog op zoek is naar mensen die hem ermee kunnen helpen. Hoewel nog niet bekend is wanneer Android Wear 2.0 wordt gelanceerd voor de Smartwatch 3, schijnt de hobbyontwikkelaar al wel ver gevorderd te zijn in het ombouwen van de update.

Op het forum is er nu een gesprek over het al dan niet werkende krijgen van de betaalfunctie binnen Android Wear 2.0, aangezien de Sony Smartwatch 3 is voorzien van een nfc-chip. De reden dat Sony zelf niet aan de update werkt, heeft te maken met het idee dat het bedrijf niet in staat zou zijn stabiele software te kunnen afleveren en dat de huidige software wel stabiel genoeg is voor een optimale ervaring. Android Wear 2.0 is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor smartwatches, dat onder meer op de LG Watch Sport en Style staat.