Sony hoopt binnenkort op de markt te komen met een nieuwe smartwatch en om dat te bereiken, is het bedrijf een campagne gestart voor de FES Watch U. De campagne is terug te vinden op de Japanse site First Flight. Sony hoopt een bedrag van 20.000.000 Japanse Yen binnen te halen, omgerekend zo'n 175.000 euro.

Sony start campagne voor FES Watch U

Sony wil na de FES Watch dus terugkomen met een smartwatch en dat is de FES Watch U geworden. Het is een uniek horloge waarbij Sony ervoor gekozen heeft om een e-paper-ontwerp te gebruiken. Daarbij kun je het uiterlijk van het horloge ook nog eens wijzigen. Dat geldt voor zowel de band als de wijzerplaat. Dat kan zowel door hem met een smartphone te verbinden (tot op heden alleen iOS) als zonder gebruik te maken van een smartphone.

Sony heeft ervoor gekozen om zijn nieuwe smartwatch in drie verschillende uitvoeringen op de markt te brengen. Daarvan is de Premium Black de duurste. Die smartwatch is via de crowdfunding campagne voor 59.940 Japanse Yen te koop, omgerekend zo'n 525 euro. Het is de bedoeling dat liefhebbers die smartwatch dan in april volgend jaar ontvangen. Ook heeft Sony een zilverkleurige en witte uitvoering in zijn assortiment. Die kosten 49.680 Japanse Yen, zo'n 435 euro. Of het horloge ook ooit buiten Japan beschikbaar komt, is afwachten.