In oktober 2016 lanceerde Sony de PlayStation VR-headset. Sindsdien is de wearable in totaal 1 miljoen keer verkocht. Volgens Sony is het een “goed begin”, maar het bedrijf noemde de verkoopcijfers geen succes. Dat is ook wel begrijpelijk, want het potentieel van de headset is veel groter

Verkopen PlayStation VR vs. de rest

Sony publiceert eens in de zoveel tijd een rapportage waarin het de verkoopcijfers van zijn hardwareproducten meldt. De PlayStation 4 is volgens het bedrijf nu bijna 60 miljoen keer verkocht. Sinds het in november de PlayStation 4 Pro onthulde, is een van de vijf verkochte consoles een Pro-variant.

Het is nog even de vraag wat de verhouding is van verkopen van de PlayStation VR en de grootste concurrenten, de Oculus Rift en de HTC Vive. Officiële cijfers over de verkopen van die apparaten zijn er niet, al zouden er van de Rift zo’n 243.000 en van de Vive 420.000 verkocht zijn. Desondanks is Sony nog niet gigantisch positief over de verkoopcijfers.

Toekomst

Jim Ryan, hoofd van de wereldwijde marketing van Sony, liet aan Business Insider weten dat hij de huidige positie van de PlayStation VR intrigerend vindt. Maar de adoptie is lang niet groot genoeg. Met de 60 miljoen verkochte PlayStations, is de reikwijdte van de VR-headset veel groter.

“We zouden een miljoen verkochte exemplaren niet gelijkstellen aan massale adoptie,” aldus Ryan. “Maar het is wel een goed begin.” De hoop van Ryan is vooral dat straks, als de E3 plaatsvindt, er veel meer apparaten verkocht worden. Tijdens dat evenement worden er naar verwachting flink wat nieuwe PlayStation VR-titels onthuld.