Sony heeft tijdens MWC 2016 een draagbare camera aangekondigd die je aan je kleding kunt hangen, waarmee je je eigen leven kunt lifebloggen. Ook kan de camera gezichten herkennen en op stemmen reageren voor het maken van foto's.

Sony Xperia Eye: film de rest van je leven

We hebben geen smartwatch van Sony voorbij zien komen tot op heden, maar al wel een andere opvallende wearable: de Sony Xperia Eye. Dit is een kleine camera die je aan je kleding kunt hangen. Het Japanse bedrijf heeft al wel aangegeven dat het hier om een concept gaat en dat er daarom nog een officiële releasedatum of prijs beschikbaar is. Wel krijgen we zodoende alvast een kijkje in de toekomst van dit project. De vorm zal mogelijk niet heel anders meer worden dan we op de afbeelding bovenaan dit artikel te zien krijgen.

Wat deze life(b)logging-camera nou anders maakt dan andere camera's met een soortgelijk doel, is het feit dat die van Sony op stemmen kan reageren en gezichten kan herkennen en daardoor weet waar die foto's moet maken. Met deze technologie aan boord wil Sony voorkomen dat mensen duizend foto's op een dag moeten maken, voor dat ene, perfecte kiekje. We zijn benieuwd of de fabrikant de code daadwerkelijk kan kraken. Het is dus nog even afwachten voordat we allemaal met de Sony Xperia Eye aan de slag kunnen: de releasedatum is onbekend.