Sony heeft een armband ontwikkeld waarmee je bewegingen om kunt zetten in muziek: luchtgitaarsolo's krijgen zo een andere betekenis. Deze wearable is onderdeel van het experimentele Future Lab-programma; het is niet duidelijk of dit product ook wordt uitgebracht.

Luchtgitaar spelen met de Sony Motion Sonic

Sony heeft een experimentele wearable gepresenteerd, genaamd de Motion Sonic. Deze wearable is onderdeel van het experimentele Future Lab-programma, waardoor het dus niet duidelijk is of het een product wordt dat op de markt wordt uitgebracht. Het apparaat beschikt over sensoren en microfoons die allerlei bewegingen registreren, en die bewegingen kunnen omzetten in vooraf ingestelde geluiden. Zo kun je per ledemaat een andere toon ten gehore brengen. In de onderstaande video krijg je een goede indruk van hoe dat precies werkt.

De Motion Sonic heeft zelf geen speakers aan boord en moet dus, al dan niet via een smartphone, aan een bluetooth-speaker worden gekoppeld. Daarnaast ziet de wearable er nog een beetje onhandig en grof uit en onduidelijk is of daar nog verandering in komt. Wat in elk geval duidelijk is, is dat het eruit ziet als leuk speelgoed waar je je zeker een middag mee kunt vermaken. Het doet ook een beetje denken aan de Wii-game Wii Music, waar de Wii Remote allerlei instrumenten kan belichamen. Ook die ervaring is helaas niet heel lang leuk gebleven.