Hoewel de E3-presentatie van Sony nog moet beginnen, weten we nu alvast dat Project Morpheus medio 2016 wordt uitgebracht. Project Morpheus is de virtual reality-headset van het Japanse bedrijf Sony en werkt met de PlayStation 4-spelcomputer.

Project Morpheus: virtual reality-bril van Sony

De E3-presentatie van Sony moet nog beginnen (daar morgenochtend meer informatie over), maar we weten nu al wat Sony tijdens zijn showcase op 's werelds grootste gamebeurs in elk geval gaat tonen: Project Morpheus, de virtual reality-bril van het bedrijf. Die virtual reality-headset moet medio 2016 gaan verschenen en kost tegen die tijd enkele honderden euro's - een precies bedrag is nog niet genoemd. Tijdens Sony's E3-presentatie wordt verwacht dat het entertainment bedrijf zo'n twintig games gaat tonen voor het nieuwe platform.

Eén van die games valt in het genre van de first-person shooter, een genre waarin je door de ogen van het personage in de game kijkt en op alles schiet wat los en vast zit. Deze game wordt gemaakt door een nieuw opgerichte studio, genaamd Impulse Gear, en zal onder meer ook de PlayStation Move ondersteunen. PlayStation Move zijn bewegingsgevoelige controllers gelijk aan de Wii Remotes - Sony's antwoord op Nintendo's Wii, als het ware. Deze game gaat voornamelijk gebruikt worden om te laten zien wat Project Morpheus in huis heeft.

Sony houdt zijn vannacht (om drie uur) zijn E3-presentatie en gaat daar de toekomst van PlayStation blootleggen. In die toekomst, weten we dus nu, is het tenminste zeker dat Project Morpheus aanwezig zal zijn en ook echt eigen game-ervaringen gaat aanbieden. Het nieuwste prototype van het apparaat heeft een 5,7 inch oled-display van 1920 bij 1080 pixels, inclusief een 120hz refresh rate en heel weinig vertraging tussen input en verwerking. De bril heeft een field of view van 100 graden en negen LEDs voor het bepalen van je positie.