De Soundbrenner Pulse is een soort smartwatch bestemd voor muzikanten. Er zit een ingebouwde, vibrerende metronoom ingebouwd. De trillingen worden op de pols afgegeven en zijn op die manier zeven maal krachtiger dan de trilling van een smartphone.

Ritme

Muzikanten worden zo ondersteund met het ontwikkelen van een innerlijk gevoel voor ritme. Net als een gewone metronoom, die tik-tak-tik-tak de maat aangeeft in verschillende instelbare tempo's. Dat kan de Soundbrenner Pulse ook allemaal.

Nauwkeurig

Muzikanten kunnen zo nauwkeurig leren spelen. De fabrikant belooft dat ook ingewikkelde segmenten van een muzieknummer met de Soundbrenner Pulse kunnen worden ingestudeerd.

Muzikanten van elk niveau kunnen het polsapparaat gebruiken, meldt de distributeur van het apparaatje. Er hoort een app bij, die (iOS en Android) het horloge begeleidt vanaf een verbonden smartphone. Maar ook op het apparaat zelf kan het een en ander worden ingesteld. Behalve de trilling die de maat aangeeft, is er ook een led-verlichting ingebouwd die synchroon met de beat loopt. Die lamp kan van kleur gewijzigd of uitgeschakeld worden.

Bediening: knip met je vingers

De Soundbrenner is makkelijk in te stellen. Zet een nummer op, knip met de vingers en deze wearable volgt automatisch het tempo. Maattekens, onderverdelingen en accenten kunnen op eenvoudige wijze worden toegevoegd, belooft de fabrikant.

Enkel

De wearable ontvangt ook input van een digitaal audiomontagesysteem op een MacBook via Midi. Er worden twee horlogebandjes bij geleverd. Het apparaat kan zowel op de pols, als de bovenarm of de enkel worden gedragen (dat laatste waarschijnlijk vooral voor drummers). Er kunnen maximaal vijf apparaten aan worden gekoppeld.

Prijs

De Soundbrenner Pulse kost net geen honderd euro  en is verkrijgbaar via verschillende verkooppunten van distributeur DigiTrading.