Er is nu een game beschikbaar, genaamd Papercraft, die doet denken aan een game uit de jaren tachtig, genaamd Space Defenders. In dit spel bestuur je een ruimteschip die zijn basis moet verdedigen, met een simpele en intuïtieve besturing.

Papercraft: Space Defender voor op je smartwatch

Je smartwatch kun je natuurlijk gebruiken als verlengstuk van je smartphone, maar je kunt er ook gewoon op gamen als je dat wil. Eerder deze week kwamen we een Space Invaders-achtig spel tegen voor Android Wear en deze week zien we een ander retrospel dat ongeveer uit dezelfde periode komt voor Android Wear verschijnen, die we beter kennen als Space Defender. Anno 2015 heet het spel Papercraft, maar de opzet blijft hetzelfde: je vliegt met je ruimteschip door de ruimte, terwijl je van alles kapot schiet.

Dat schieten gaat automatisch, waardoor je eigenlijk alleen maar het schip hoeft te besturen. Dat klinkt simpel, maar is het natuurlijk niet. Met een veeg omhoog of omlaag bepaal je waar het schip zich bevindt en met een dubbele tap op het scherm stuur je hem een stukje naar voren en keert het schip zich om, zodat je ook achter je kunt schieten. Papercraft is nu gratis te downloaden uit Google Play, maar is best groot voor een game. Desondanks hoeft het niet meer dan twee minuten te duren voordat het spel op je smartwatch staat.