Speluitgever Bethesda heeft bekendgemaakt dat de speciale editie van de game Fallout 4 wordt geleverd met een echte Pip-Boy-wearable. De Pip-Boy werkt samen met een applicatie voor je Android- en iOS-smartphone en dat apparaat kan in de wearable worden gestopt.

Ja, die Pip-Boy-wearable is echt en ja, je kunt hem straks kopen

De Fallout-gameserie is heel erg populair en heeft een aantal kenmerkende features. Eén van de features is de Pip-Boy. Dat apparaat heeft de speler om z'n digitale pols zitten en biedt hem informatie over de missie, een landkaart, inzicht in je statistieken en natuurlijk nog veel meer. Zonder de Pip-Boy zou Fallout geen Fallout zijn. Voor de release van de nieuwste iteratie in de serie, Fallout 4, heeft Bethesda een speciale versie aangekondigd: eentje waarbij de Pip-Boy daadwerkelijk wordt meegeleverd als wearable.

Inderdaad, de bovenstaande foto is echt. Mocht je de gameserie niet kennen of niet leuk vinden, dan heb je er helemaal niets mee, natuurlijk. Maar als fan van de serie kan ik vertellen dat ik hier behoorlijk enthousiast van word. Het mooie is dat er straks ook een Fallout 4 companion app wordt uitgebracht, die kan communiceren via de game. Je kunt er zo'n beetje alles mee doen wat de Pip-Boy ook in het spel kan. En het mooiste komt nog: je kunt je smartphone in de Pip-Boy-wearable klikken en hem dan daadwerkelijk gebruiken.

Het is misschien een beetje een nerdfestijn, maar wel een toffe, dan. Je kunt die companion app straks ook gebruiken zonder de levensechte Pip-Boy, maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk dan wanneer je de wearable om je pols hebt zitten. Fallout 4 komt op 10 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc en de speciale editie waar deze Pip-Boy inzit, kost je straks 129,99 euro. Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een gelimiteerde voorraad. Mocht je dus van plan zijn hem te kopen, houd dan de verkoopkanalen in de gaten.