Er gaan al een tijdje geruchten over de tweede generatie Moto 360 smartwatches maar wat we er precies van kunnen verwachten was nog onduidelijk. Vorige week doken mogelijke prototypes van de nieuwe smartwatch van Motorola op, gelekt door een topman van Lenovo, en vandaag komen de mogelijke specificaties van het slimme horloge voorbij.

Kijkend naar de foto's - en we nemen even aan dat ze authentiek zijn - vallen er een aantal dingen op. Zo zien we dat Motorola experimenteert met nieuwe kleuren voor de smartwatch en zien we duidelijk dat er ook twee nieuwe formaten aanwezig zijn. Daarnaast zien we een aantal nieuwe horlogebanden in de koffer op de foto, waar je uit op kunt maken dat Motorla wellicht meer aanpassingsmogelijkheden wil aanbieden voor de hardware van het apparaat. Het gaat dan voornamelijk om traditionele horlogebanden.

Vandaag is er informatie over de specificaties van de nieuwe smartwatch opgedoken. Volgens een bekende app-developer zou het horloge de naam Motorola Smelt' meekrijgen en draaien op Android 5.1 (Android Wear). De ontwikkeling zegt tegenover Phandroid het horloge in de buurt van het hoofdkantoor van Motorola gezien te hebben. Ook weet hij te melden dat het apparaat een resolutie van 360 bij 360 pixels krijgt en onder de motorkap voorzien is van een 'armeabi-v7a'-processor. De Moto 360, welke nu in de winkels ligt, is voorzien van een 320 bij 320 pixels resolutie en draait op een TI OMAP-processor.

Wanneer Motorola de nieuwe smartwatch officieel aankondigt is nog niet duidelijk. Ook weten we nog niet wat er voor het nieuwe model betaald moet worden.