Als je al wat langer meeloopt als gameliefhebber, dan ben je ongetwijfeld bekend met de langzame, maar spannende game Space Invaders. Dit spel kun je voortaan ook in een ietwat ander jasje op je Android Wear-smartwatch spelen.

Invaders: Space Invaders voor Android Wear

Wanneer je naar de bovenstaande screenshot en de naam van de game kijkt, dan is het niet moeilijk om te bedenken waar de ontwikkelaar van deze game, Invaders, zijn inspiratie vandaan haalde. Het is geen letterlijke kopie van Atari's Space Invaders, maar het scheelt niet veel - op vijf letters en enkele kleuren na, heb je bijna met een exacte kopie te maken van het spel uit de jaren zeventig. Invaders heeft wel dezelfde spelregels als het origineel: je moet zo snel mogelijk de Invaders verslaan, voordat ze je basis vernietigen.

De gameplay is wat moeilijkheid betreft simpel gehouden. Met een simpele tap schiet je een kogel af en met een andere tap beweeg je je eigen voertuig. De Invaders komen natuurlijk langzaam aan naar beneden gekropen terwijl zij ook projectielen afschieten, die jij vervolgens moet ontwijken. Achter de aliens zijn er zeldzame items die je kunnen helpen. Mocht je overigens geluid willen horen, dan dien je een Bluetooth-headset te gebruiken. Invaders is gratis te downloaden uit Google Play via de onderstaande link en bevat geen in-app-aankopen.