De autofabrikanten BMW en Porsche hebben allebei een eigen Apple Watch uitgebracht, waar je hetzelfde mee kunt doen als de standaard apps. Zo kun je er onder andere mee in de gaten houden hoeveel benzine je gebruikt hebt.

Apple Watch-apps voor BMW en Porsche

Het was slechts een kwestie van tijd voordat we dergelijke apps zouden tegenkomen op de Apple Watch. Autofabrikanten BMW en Porsche hebben hun apps voor het slimme horloge uitgebracht, waar je in feite hetzelfde mee kunt doen als de normale apps, die je wellicht al op je smartphone hebt staan. Maar hoe tof is het om allerlei zaken met betrekking tot de auto aan te passen of in te zien vanaf een apparaat dat je om je pols draagt? In onze oren klinkt het nogal futuristisch, maar de toekomst is hier en de toekomst is nu.

Je kunt echter niet alle functies van de app bij elke auto van de fabrikanen gebruiken. Heb je een hybride Porsche of een elektrische BMW i3 of hybride i8? Dan kun je de apps op je fonkelnieuwe Apple Watch zetten en gebruiken. Met de applicaties kun je niet alleen inzien hoeveel benzine je verbruikt hebt, maar ook hoe ver je al gereden hebt, hoe lang je al gereden hebt en wat je gemiddelde snelheid is. Ook krijg je een notificatie wanneer de deuren zijn geopend en kun je de positie van de zijspiegels aanpassen, zelfs wanneer je niet in de auto zit.

Daarnaast is het mogelijk om op het kleine schermpje te bekijken hoeveel stroom de auto's nog in zich hebben en heb je de mogelijkheid om de temperatuur via climate control aan te passen. Bovendien kun je sneller je auto terugvinden, wanneer je vergeten bent waar je hem ook alweer geparkeerd hebt, door met de de kroonknop te spelen. Zie je dan ergens lampen aan en uit gaan, dan weet je dat het jouw auto is. Heb je een auto van één van de tweede fabrikanten? Check dan de apps via de onderstaande downloadlinks.