Augmented reality heeft volgens velen de toekomst. De technologie kan ons leven inderdaad op veel manieren veranderen, maar zal dan wel een stuk goedkoper moeten worden. Wil je nu bijvoorbeeld de Microsoft HoloLens aanschaffen, dan ben je zo 3.000 dollar lichter. Dat is een vrij forse instapprijs, hoe mooi de technologie ook is. Een groepje studenten heeft nu echter een spotgoedkoop alternatief ontwikkeld.

Augmentedrealityheadset voor 24 euro

Een groepje studenten heeft een Kickstarter-campagne gelanceerd om de Aryzon AR-headset te kunnen maken. Ze willen 25.000 euro ophalen om wat ze zelf de cardboard van AR noemen te kunnen maken. Waarom ze de Aryzon zo noemen is duidelijk als je kijkt naar de prijs: het ding moet slechts 24 euro gaan kosten.

De Aryzon AR-headset kan gebruikt worden in combinatie met iOS en Android-smartphones. Je zal ‘m zelf in elkaar moeten zetten, en zodra je dat hebt gedaan hoef je er enkel je smartphone in te stoppen. Vervolgens kan je via de Aryzon-app verschillende AR-ervaringen beleven. Het team zegt dat de headset volledig toegankelijk zal zijn voor ontwikkelaars van AR-apps, zodat ze hun eigen apps kunnen ontwikkelen.

Toekomstbeeld

Het toekomstbeeld van het Aryzon team wordt duidelijk geschetst op de Kickstarter-pagina. “Aryzon hoopt een gemeenschap te bouwen die gepassioneerd is over de ontwikkeling van AR. We willen ervoor zorgen dat het platform geoptimaliseerd en verbeterd kan worden, met de bedoeling om er hét platform voor augmented reality content creatie van te maken.”

Of het product uiteindelijk slaagt en daadwerkelijk dat platform wordt, hangt af van welke content er meegeleverd kan worden. Mocht daar enigszins iets interessants tussen zitten, is dertig dollar een kleine investering voor een potentieel zeer interessante technologie.

Kickstarter-campagne

De Kickstarter-campagne is pas net begonnen, maar lijkt zijn doel te gaan halen. De gedachte van het team achter Aryzon is om 25.000 euro op te halen. Daarvan is, met nog 34 dagen te gaan, al 18.994 euro opgehaald. Als je 24 euro doneert, krijg je een headset thuisgestuurd. Bekijk hieronder de productvideo.