De bèta-versie van de Spotify-app op de Samsung Gear S3 is voorzien van offline playback, een functie die ook naar de stabiele versie komt. Met de optie is het mogelijk afspeellijsten offline beschikbaar te maken op de Frontier- en Classic-versies.

Offline playback voor Spotify op Gear S3

Spotify en Samsung hebben laten weten dat de Spotify-app voor de Samsung Gear S3 wordt voorzien van offline playback. Met die functie is het mogelijk afspeellijsten offline op te slaan op de Classic- en Frontier-versies van het slimme horloge, zodat je ook zonder internet kunt luisteren naar je favoriete muziek. De functie is nu beschikbaar in de bèta en zal binnenkort worden uitgerold naar de stabiele app. Zo ben je niet langer afhankelijk van de muziekdienst van Samsung om je muziek offline te beluisteren via de smartwatch.

Uiteraard dien je de muziek wel eerst te downloaden via het internet, maar dat kan ook gewoon via een wifi-verbinding. Vervolgens kun je de muziek beluisteren via de ingebouwde speaker of via een bluetooth-koptelefoon of -speaker. Mocht je meedoen met de bèta, dan is het goed om te weten dat het er op lijkt dat de update langzaam wordt uitgerold. Nog niet iedereen heeft de update ontvangen: heb je hem nog niet, dan is de kans dus groot dat 'ie nog komt. Voor meer informatie over de Gear S3, kun je altijd terecht in onze uitgebreide recensie.