Samsung heeft op Facebook aangegeven dat de app van Spotify medio december zal verschijnen voor de Samsung Galaxy Gear S3. Helaas is op dit moment onduidelijk of de applicatie tegelijkertijd in alle regio's zal verschijnen of alleen in een specifiek gebied.

Spotify op de Gear S3

De Australische klantenservice van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft via Facebook aangegeven dat de app van muziekstreamingdienst Spotify vanaf medio december beschikbaar zal zijn. Een man op Facebook vroeg aan de elektronicafabrikant waar de beloofde applicatie was voor de smartwatch, waarop de Samsung-klantenservice dus het antwoord gaf dat die app ergens in het midden van december gelanceerd zal worden. Helaas is momenteel niet bekend of dit een wereldwijde release is of alleen geldt voor Australië.

Toen Samsung in augustus de Samsung Gear S3 aankondigde, maakte het bedrijf ook direct bekend dat de fabrikant samen met Spotify aan een app voor de smartwatch werkt. Omdat de Gear S3 op Tizen draait, betekent het dat software-ontwikkelaars aparte apps voor de smartwatches van Samsung moeten maken wanneer ze daarop vertegenwoordigd willen zijn. Het gros van de smartwatches van dit moment draait op Android Wear, wat voor ontwikkelaars betekent dat er één groot platform is waarmee ze veel mensen kunnen bereiken.

Lees ook onze hands-on met de Gear S3.