Muziekstreamingdienst Spotify heeft samen met Runkeeper een nieuwe dienst in de lucht gebracht, die joggers en hardlopers muziek laat horen in hun looptempo.

Beats of stappen per minuut

Deze functie was al aanwezig in de apps van Runkeeper, maar wordt nu volledig opgenomen in de dienstverlening van Spotify. Runkeeper meldt dat deze functie zo vaak is verzocht door gebruikers, dat is besloten om die ook via de apps van Spotify aan te bieden.

Loopsnelheid

De app registreert via de smartphone hoe snel de gebruiker loopt. Het aantal passen per minuut wordt vertaald in het aantal beats per minuut, en in de uitgebreide muziekdatabase van Spotify worden er songs bij gezocht die precies dat aantal beats bevatten. Zo loop je altijd in de maat.

De hardloper kan van tevoren kiezen welke muziekstijlen hem het beste bevallen, en dan gaat het los. Begin met rennen, en de bijbehorende liedjes komen vanzelf. Ook remixes van bekende dj's als Tiësto worden in looptempo naar de oren gebracht.

Runkeeper

Voor gebruik van deze nieuwe dienst moet de hardloper wel een Spotify Premium abonnement hebben. Runkeeper heeft inmiddels bekendgemaakt dat zijn eigen DJ-optie in diens fitness-apps wordt beëindigd ten gunste van Spotify Running. De nieuwe dienst is verkrijgbaar op zowel Android- als iOS-apparaten.