De muziekstreamingdienst Spotify is vanaf nu ook vanaf je Android Wear-smartwatch te bedienen, ook al is het geen native app. De update voor Spotify op Android wordt nu uitgerold, dus het kan nog even duren voordat hij bij je aankomt.

Bedien Spotify vanaf je Android Wear-smartwatch

Vorig maand liet de muziekstreamingdienst Spotify al weten dat we ondersteuning voor Android Wear mochten verwachten en op donderdagmiddag kondigt Spotify die ondersteuning officieel aan. De uitrol van de update is ook al begonnen, waardoor je hem ieder moment op je Android-smartphone kunt verwachten. Ja, Android-smartphone en niet -smartwatch, aangezien we hier niet met een native app te maken hebben. Dat wil zeggen dat Spotify geen aparte Android Wear-applicatie heeft gekregen, maar pas werkt met Spotify op je smartphone.

Wanneer je de officiële Spotify-app op je Android hebt draaien en je hebt je smartwatch aan je telefoon gekoppeld, dan krijg je een extra kaart op het scherm van je smartwatch te zien. Met die kaart ben je snel in staat om een nummer te pauzeren of het volgende nummer te laten beginnen. Dat doe je door naar rechts te swipen. Swipe je naar links, dan krijg je de mogelijkheid om het volume aan te passen van de muziek. Spotify op Android Wear werkt niet wanneer de Spotify-app op je smartphone niet aanstaat, dus houd daar rekening mee.

Verder kun je op je smartwatch nog een aantal dingen doen. Je kunt door je opgeslagen muziek scrollen en speellijsten maken op basis van genres. Ook kun je er terecht voor je gemaakte speellijsten, je radiostations, albums en artiesten. Je kunt wel een specifiek album selecteren, maar daarna niet een specifiek nummer - dat moet je dus nog wel op je smartphone doen. Of Spotify nog met een native Android Wear-applicatie komt, is nu niet te zeggen. Het lijkt redelijk overbodig, maar met een beetje fantasie kan het best nog wel eens werken.