De populaire muziekstreamingdienst Spotify zou deze zomer zijn debuut gaan maken op de Apple Watch. Dat belooft althans de geruchtenmolen op dit moment. Zowel Spotify als Apple hebben dit nieuws niet naar buiten gebracht. Het idee is dat de app tijdens WWDC 2018 wordt gepresenteerd.

Spotify op de Apple Watch

De meest populaire muziekstreamingdienst van dit moment, Spotify, zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn op de Apple Watch, de meest populaire smartwatch van dit moment. Een match made in heaven zou je zeggen, maar tot op heden moeten we het toch echt zonder app of bevestiging van dit nieuws doen. De app zou gepresenteerd worden tijdens het jaarlijkse WWDC-evenement van Apple. Dit gerucht is afkomstig van een anonieme tipgever die werkt aan de app voor de smartwatch -- de informatie is momenteel echter niet te controleren.

Volgens de bron zal Apple Spotify als app gaan gebruiken om te laten zien wat Streamkit in huis heeft. Streamkit stelt Apple Watch-modellen met een mobiele internetverbinding in staat notificaties van third-party apps door te sturen, zonder dat je daarvoor aan een iPhone vastzit. De nieuwe kit zal waarschijnlijk tijdens WWDC worden gepresenteerd en mogelijk onderdeel zijn van watchOS 5.0. De WWDC, een afkorting voor Worldwide Developers Conference) begint op 4 juni en eindigt vier dagen later. Het wachten is nu op de bevestiging.