De maker van de app Spotty heeft laten weten dat Spotify nu zelf meehelpt aan de Apple Watch-app en de naam is veranderd naar Snowy. Wanneer Snowy verkrijgbaar zal zijn, heeft de ontwikkelaar helaas nog niet naar buiten gebracht.

Spotty wordt Snowy dankzij samenwerking met Spotify

Begin februari kwam in het nieuws dat er een onofficiële Spotify-app voor de Apple Watch werd gemaakt. We hebben er nu twee maanden niets over gehoord, maar vandaag komt dan in het nieuws dat de app nog steeds in ontwikkeling is. Voorheen heette de app Spotty, maar dat zorgde voor problemen met de naam van de muziekstreamingdienst. De namen zouden namelijk teveel op elkaar lijken. Ook de verschillende designelementen lijken teveel op die van de officiële smartphone-app. Dus dat wordt veranderd, evenals de naam. De app heet nu Snowy.

En het goede nieuws: de ontwikkelaar krijgt geen rechtszaak aan zijn broek, maar werkt nu wel samen met Spotify aan de Apple Watch-applicatie. Wanneer de app precies wordt uitgebracht, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend welke functies wel of niet in de stabiele versie van de app terechtkomen, dus dat moeten we allemaal nog afwachten. Gebruikers van de Apple Watch kunnen in elk geval uitkijken naar een onofficiële officiële app van de muziekstreamingdienst op de smartwatch van Apple, welke je ook hebt.