The Walt Disney Company en Google werken aan een Star Wars-virtual reality-ervaring die in december naar Google Cardboard komt. Deze vr-ervaring zal direct gelinkt worden aan de nieuwste Star Wars-film, genaamd The Force Awakens.

Star Wars in virtual reality

Er zijn maar weinig franchises zo groot als Star Wars. En wanneer het bedrijf dat eigenaar is van zo'n franchise je benadert voor een samenwerking, dan kun je niet anders dan ja zeggen. Dat is het geval wat de samenwerking tussen The Walt Disney Company en Google betreft. Beide bedrijven hebben namelijk samengewerkt aan een Star Wars-ervaring in virtual reality, die direct gekoppeld wordt aan de bioscoopfilm Star Wars: The Force Awakens, die in december in Nederland in première gaat. Vlak daarvoor verschijnt de vr-applicatie.

De virtual reality-app van Star Wars zal namelijk vanaf 2 december te downloaden zijn op Android en iOS en te gebruiken zijn met Google Cardboard, de goedkoopste vr-oplossing van dit moment. De ervaring is gemaakt door ILMxLab, Industrial Light & Magic's experimentele afdeling voor augmented en virtual reality-ervaringen, onderdeel van Lucasfilm. Dat bedrijf kocht Disney op voor meer dan vier miljard dollar in 2012. Wat de app echter aan gaat bieden, hebben beide bedrijven nog niet bekendgemaakt; dat moeten we nog even afwachten.