Lenovo en Walt Disney werken momenteel aan een nieuwe augmentedrealityproject van Star Wars, waarin jij de Jedi met een lightsaber bent. Tenminste, dat is wat de korte teaser ons doet geloven -- details over dit project zijn momenteel nog schaars.

Star Wars in augmented reality

Lenovo heeft dit weekend een korte teaser de wereld in geholpen. In de teaser wordt een augmentedrealityproject getoond waar de fabrikant aan werkt met Walt Disney, genaamd Star Wars: Jedi Challenges. Ja, dat lees je goed. Er komt een augmentedrealitygame aan waarin je (waarschijnlijk) de Jedi bent die in dit verhaal de lightsaber opraapt. En niet zomaar een lightsaber. Nee, dit is niet een willekeurige controller die alleen met de bril op verandert in een lichtzwaard. Dit is een echte lightsaber (voor zover dat kan natuurlijk).

Opmerkelijk aan dit verhaal is dat het project zal beschikken over een 'gloednieuwe augmentedrealitybril' (die waarschijnlijk zonder draden te gebruiken zal zijn, kijkende naar de video). Helaas zijn er geen details beschikbaar over de headset, maar het kan dus ook één van die mixedrealitybrillen zijn waar Lenovo aan werkt. Het belangrijkste nieuws is echter dat je straks dus een zo goed als echte lightsaber in je handen gedrukt krijgt en als een echte Jedi de uitdagingen aan moet gaan. Een releasedatum is helaas niet vrijgegeven door Lenovo.