Mogelijk is er vroegtijdig een nieuwe Star Wars-ervaring gelekt, die de franchise naar virtual reality zou moeten brengen. De game zou voor de HTC Vive zijn gemaakt, zo blijkt uit een teaser die verscheen op een officieel Star Wars-kanaal op YouTube.

Star Wars: Trials on Tatoonie vroegtijdig gelekt?

Het is geen geheim dat Star Wars weer helemaal terug van weggeweest is (als daar al sprake van was), dankzij de release van The Force Awakens en met de opkomst van virtual reality lijkt het een simpele rekensom te zijn: we hebben een Star Wars-spel in virtual reality nodig. En die komt er wellicht sneller aan dan gedacht, aangezien er per ongeluk een teaser was verschenen op YouTube van een game genaamd Star Wars: Trials on Tatoonie. Dit spel zou mogelijk exclusief voor de virtual reality-bril van HTC uitkomen, de HTC Vive.

Het gaat ook niet zomaar om een YouTube-kanaal, maar het kanaal van de Industrial Light and Magic-studio (ILMVisualFX). In de trailer zou in elk geval R2-D2 te zien zijn geweest, evenals het gebruik van een lightsaber. Dat zwaard zou je goed kunnen gebruiken met de controllers van de virtual reality-bril. Daarnaast ondersteunt de Vive natuurlijk de mogelijkheid ook echt rond te kunnen lopen in de virtuele wereld, dus we zijn benieuwd wat de game ons brengt. Tijdens GDC 2016 horen we wellicht meer over deze game van Star Wars.