De gaame Star Wars: Trials on Tatooine is nu gratis te downloaden vanaf Steam voor iedereen die een HTC Vive-virtual reality-headset thuis heeft liggen. Het is een exclusieve game voor dat platform en komt dus niet uit voor de Oculus Rift.

Download Star Wars: Trials on Tatooine

Lucasfilms ILMxLAB heeft Star Wars: Trials on Tatooine officieel gelanceerd op Steam, waar eigenaars van de HTC Vive de game nu gratis kunnen downloaden. In het spel krijg je de kans om te voelen hoe het is om zelf met een lightsaber rond te lopen. Voor de niet-fans: Een lightsaber is het traditionele wapen dat door de Jedi en Sith werd gebruikt. Het is een wapen van pure energie dat bijna door alle soorten materialen kan snijden. Het wordt vaak als het ongelooflijkste wapen beschouwd dat ooit is gebouwd.

Je wordt naar de zanderige wereld van Tatooine gestuurd waar je het iconische schip de Millennium Falcon moet repareren en de kleine robot R2-D2 moet beschermen tegen de vijanden. Het verhaal speelt zich af na de film Return of the Jedi. Dit is overigens niet de enige vr-ervaring waar ILMxLAB aan werkt. De Star Wars-website laat zien dat er nog wordt gewerkt aan een avontuur voor Darth Vader. Dat verhaal wordt geschreven door David Goyer, die eerder verantwoordelijk was voor Blade, The Dark Knight Returns en Man of Steel.