Startup Fest Europe en Samsung dagen studenten, startups en developers uit zinvolle toepassingen voor virtual reality te bedenken. Dit gebeurt tijdens het Startup Fest Europe, dat van 24 tot en met 28 mei in Nederland plaatsvindt.

Samsung zoekt beste virtual reality-idee van Nederland

Startup Fest Europe en Samsung dagen studenten, startups en developers uit zinvolle toepassingen voor virtual reality te bedenken. Dit gebeurt tijdens het Startup Fest Europe, dat van 24 tot en met 28 mei in Nederland plaatsvindt. Zowel Neelie Kroes als Constantijn van Oranje zijn kartrekkers van dit internationale event. Tot 11 mei 2016 kan iedereen zijn of haar vr-idee aandragen, waarna een vakjury de genomineerden bekendmaakt die het tijdens het Startup Fest tegen elkaar opnemen in een pitch.

De ideeën worden in verschillende categorieën geplaatst, namelijk Nieuws, Entertainment, Zakelijk, Onderwijs, Zorg en Ontspanning. De jury bestaat, naast het publiek, uit experts van Samsung, Startup Fest Europe, start-up-investeerder Winston Gerschtanowitz en Alfred Levi, senior vice-president Ahold en oprichter 3MO. De jury maakt op 19 mei per categorie tien nominaties bekend. Vervolgens krijgt het publiek de kans om via sociale media te stemmen op zijn favoriet. Daaruit volgt een top drie van genomineerden.

Die genomineerden mogen op 26 mei bij het Digital Marketing Live-event tijdens het Startup Fest Europe hun idee presenteren. Later op de dag kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de Samsung VR Challenge. De winnaar mag zijn of haar idee samen met Samsung uitwerken tot een concreet product of een concrete oplossing. Het product zal als pilot op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd, met mogelijk kans op een internationale release. Bovendien ontvangt de winnaar ondersteuning van Samsung om het concept uitvoerbaar te maken.

Tot slot ontvangt de top vijf de nieuwe Gear VR virtual reality-bril en Gear 360 en krijgt de winnaar bovendien een Galaxy S7 edge. De Samsung VR Challenge is onderdeel van het Startup Fest Europe. Samsung is founding partner van Startup Fest Europe en sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van het evenement om innovatief ondernemerschap in Europa en in het bijzonder Nederland te stimuleren. Startup Fest Europe wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie.