Als je van plan bent om je virtual reality-games via de pc te spelen, dan kun je nu al terecht op Steam. Dit platform heeft namelijk een vr-sectie ingebouwd. Je vindt de speciale sectie op de gamepagina van een game die je wil aanschaffen voor je vr-apparaat.

Steam laat zien wat je nodig hebt of kunt gebruiken

Dat een gameplatform aan gamers laat zien wat minimale eisen of eventuele mogelijkheden zijn waar gamers rekening mee moeten of kunnen houden, is niets nieuws. Dat gameplatform Steam vanaf nu ook op een gamepagina de VR Support-sectie heeft wel, omdat het de stap in een goede richting is voor gaming in virtual reality. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je al heel snel het overzicht kwijtraakt met al die verschillende brillen en accessoires, is het heel handig om per game te zien wat nodig is en wat voor de rest nog kan.

Zoals je op de bovenstaande screenshot kunt zien, zal een game voor vr alles laten zien wat je moet weten. Welke headsets de game ondersteunt, welke controllers er gebruikt kunnen worden en of je kunt blijven zitten of moet gaan staan. Wanneer de eerste virtual reality-headsets straks verkrijgbaar zijn, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive, dan weet je in elk geval wat je aan een gameplatform als Steam hebt met deze overzichtelijke informatie. Binnen nu en enkele weken komen de eerste brillen, de Rift en de Vive, dan eindelijk op de markt.