Je kunt de komende zestien uur nog stemmen op wat jij het beste idee voor een applicatie vindt voor de augmented reality-bril Microsoft HoloLens. Uit vijfduizend inzendingen, zijn er drie projecten gekozen waarop je kunt stemmen.

Wat is het beste idee voor Microsoft HoloLens?

Eerder schreef Microsoft een wedstrijd uit voor het beste idee voor de Microsoft HoloLens, waar alleen mensen uit Noord-Amerika aan mee konden doen. In totaal waren er vijfduizend inzendingen en van die inzendingen zijn er nu nog maar drie over. En wij mogen met ons allen stemmen op wat wij het beste app-idee van deze drie vinden. De drie ideeën maken allemaal gebruik van zo'n beetje elke functie die de augmented reality-bril te bieden heeft. Je kunt alles over de projecten lezen op de website van Microsoft en stemmen via Twitter.

Dit zijn de drie ideeën:

  • Airquarium: deze app zet je midden in een aquatisch ecosysteem, waar je de interactie aan kunt gaan met de flora en fauna van die plek. Je kunt de beestjes eten geven en meer te weten komen over alles dat hier beneden leeft. Een mooie app voor educatieve doeleinden.
  • Grab the Idol: deze app zet je in de schoenen van een bekende temple raider. Je krijgt de taak om een afgod uit een tempel te halen. Maar dat is niet alles: om heelhuids uit die tempel te komen, dien je allerlei obstakels te vermijden. En ja: the floor is lava.
  • Galaxy Explorer: deze app laat ons onze melkweg van bovenaf bekijken. Ook kun je andere planeten bezoeken.

Stemmen kan nog voor de komende zestien uur (op moment van schrijven).