Casio heeft in januari op de CES-beurs in Las Vegas de WSD-F10 laten zien, een stevige smartwatch. Die is vanaf volgende week reeds in Amerika verkrijgbaar voor zo'n 500 dollar. Over een lancering in Europa is echter nog geen nieuws.

Android Wear

De WSD-F10 zou in de Verenigde Staten eigenlijk pas in de eerste week van april op de markt komen, maar de Japanse horlogemaker laat er geen gras over groeien. De datum is wel veranderd, de prijs echter niet. Het is een stevig bedrag voor een Android Wear-horloge.

Vijftig meter onder water

Maar de Casio-smartwatch heeft dan ook een aantal eigenschappen die je niet in een standaard Androidhorloge tegenkomt. Het uiterlijk ziet er bijzonder stoer uit, en het horloge moet - net als de G-Shock-horloges van dezelfde fabrikant - tegen een flinke stoot kunnen. Casio biedt ook in een bijgevoegde app een aantal speciale watchfaces die met activiteiten als vissen, bergbeklimmen of mountainbiken te maken hebben, en de sportieve prestaties worden voortdurend weergegeven. Behalve als de Casio WSD-F10 in de nachtmodus staat, want dan zie je alleen de tijd. Dit is gedaan om energie te besparen.

Militaire standaarden

Het bandje is van een zeer stevige, maar zachte plasticsoort die volgens Casio erg comfortabel om de pols zit. Het horloge is waterresistent tot 50 meter diep, en is getest volgens militaire standaarden. Het horloge is in de VS straks onder meer beschikbaar via Amazon.com en is te verkrijgen in vier kleuren, waaronder oranje en groen.