Het Amerikaanse bedrijf Chrono Therapeutics wil in 2017 een wearable op de markt uitbrengen die mensen moet helpen om te stoppen met roken. Het apparaat moet het gedrag van de toekomstige ex-roker gaan veranderen.

De SmartStop kan je helpen te stoppen met roken

Er is zijn al heel veel middelen die rokers kunnen helpen te stoppen met roken. Desondanks blijven er een hoop mensen stug door paffen en doodgaan door die verslavende stokjes. Wellicht dat de wearable de rokers kunnen helpen met gepersonaliseerde aandacht, zo luidt de gedachtegang van het bedrijf Chrono Therapeutics. Chrono Therapeutics is een Noord-Amerikaans, farmaceutisch bedrijf dat de SmartStop wil ontwikkelen: een apparaat dat die vervelende nicotinepleisters kan vervangen met programmeerbare nicotineshots.

Zodra de Federal Trade Commission, een commissie die producten bekijkt voordat ze op de markt komen, de SmartStop heeft goedgekeurd, wil het bedrijf het apparaat in 2017 op de markt uitbrengen. De bestuursvoorzitter van het bedrijf geeft aan dat gepersonaliseerde aandacht op het gebied van die nicotineshots gebruikers beter kunnen helpen dan pleisters of kauwgom. De SmartStop past zich immers aan op de gebruiker, terwijl het de nicotineverslaving langzaam probeert te verminderen. Je krijgt meerdere shots per dag, in variërende mate.

Het apparaat kan via bluetooth aan een smartphone gekoppeld worden en informatie uitwisselen over je voortgang met de speciale app van de SmartStop. Het verstuurt notificaties om mensen te stimuleren en biedt voorstellen aan om mensen van de sigaret vandaan te houden. Uit onderzoek blijkt dat dit mensen kan helpen te stoppen met roken. Wil je er nu al wat aan doen? Check dan bijvoorbeeld de Android Wear-applicatie Stop Smoking! for Wear: die houdt bij hoeveel sigaretten je niet gerookt hebt en hoeveel geld dat scheelt.