Strava heeft deze week een zelfstandige applicatie voor de Apple Watch gelanceerd, waardoor je nu ook zonder iPhone kunt trainen. Dit is één van meest populaire apps voor renners en fietsers, en hij is gratis te downloaden uit de App Store.

Download Strava voor de Apple Watch

Nadat Strava eerder al een zelfstandige applicatie voor Android Wear lanceerde, was het natuurlijk wachten op de zelfstandige app voor het concurrerende platform, de Apple Watch (Series 2). En dat is nu gebeurd, zodat je vanaf nu de applicatie op je Apple Watch kunt zetten en kunt trainen zonder dat je verplicht bent om je iPhone mee te nemen. Dit wordt gezien als één van de meest populaire apps op het gebied van rennen en fietsen. En aangezien de Apple Watch populair is onder sporters, is het dus goed nieuws dat er extra aanbod is.

Met de app van Strava is het nog altijd mogelijk te doen wat je voorheen ook al deed -- maar dan natuurlijk zonder tussenkomst van smartphone. Je kunt je tempo, gelopen afstand en hartslag meten. Maar dan met het voordeel van de gps-chip die in de Apple Watch zit, waardoor bepaalde metingen nauwkeuriger zullen zijn. Het team belooft de applicatie in de toekomst sterker te maken, maar heeft helaas nog niet laten weten wat we kunnen verwachten. De app is nu te downloaden uit de App Store en bevat enkele digitale aankopen.

Lees ook alles dat je moet weten over de Apple Watch Series 2.