Er is een app uitgebracht voor de Samsung Gear VR, waarmee je vrij door echt bestaande straten kunt lopen in virtual reality: Streetview VR. Hoewel de applicatie is gebaseerd op de techniek van Google Street View, is Google niet de ontwikkelaar.

Lopen door de straten met Streetview VR

Wanneer je een Samsung Gear VR hebt, dan is het vanaf nu mogelijk om vanuit de Oculus-winkel Streetview VR te downloaden. Dit is een applicatie die leunt op de techniek achter Google Street View, die gebruikers in staat stelt door bestaande straten te lopen in virtual reality. Hoewel Street View wordt gebruikt als basis, is Google niet verantwoordelijk voor de app. Tijdens je digitale reis krijg je ook nog allerlei informatie te zien over de prominente gebouwen waar je langs loopt, dankzij de ingebouwde Wikipedia-integratie.

Hierboven zie je een voorbeeld van de Basiliek van de Heilige Nicolaas, maar je kunt in principe overal rondlopen waar Google Street View beschikbaar is. Helaas is het wel zo dat het niet letterlijk rondlopen is. Je krijgt meer te maken met de grootste collectie van innemende 360-graden foto's, zoals je dat ook hebt op je pc of smartphone. Maar het oogt net even anders dan op die andere platformen. Je kunt plaatsen opzoeken met stemcommando's of het toetsenbord en zelfs rondleidingen nemen met je vrienden, en meer.