Het is een ontwikkelaar gelukt om Super Mario Bros. en andere NES-titel speelbaar te maken op de Microsoft HoloLens. Als we de developer mogen geloven dan is dit geen eenvoudige taak geweest, omdat de gebruikte emulator eerst geoptimaliseerd moest worden.

Oude NES-spellen spelen op de Microsoft HoloLens

Het is een ontwikkelaar gelukt enkele NES-spellen speelbaar te maken op de Microsoft HoloLens. Dit is de augmented reality-bril van Microsoft, die de echte wereld combineert met een laag digitale informatie. De developer laat in de onderstaande video zien hoe games als Tetris, Super Mario Bros., Donkey Kong, Space Invaders en Zelda II: The Adventure of Link eruitzien op de hardware. Hiervoor maakt de beste man gebruik van een speciale emulator, die eerst nog geoptimaliseerd moest worden. En dat bleek niet eenvoudig te zijn.
...the HoloLens won't run most games full speed, especially when the editor is built-in and people make more complicated 3D meshes for the sprites. I've also had to hand-tune and optimize the app for HoloLens in a way that won't work with many games to get a consistent enough FPS.

But... it is really cool.


Mocht je willen weten hoe het technisch precies allemaal werkt, dan kun je terecht op de website van de ontwikkelaar. Maar check eerst de onderstaande video, waarin je de game in actie ziet.