Suunto heeft een nieuw multisport GPS-horloge onthuld, dat de illustere naam Spartan Trainer Wrist HR heeft gekregen. Het horloge weegt slechts 56 gram en biedt een aantal handige functionaliteiten voor sporters. Zo meet het nieuwe smartwatch van Suunto de hartslag, afstand, het tempo, de hoogte en de calorieverbranding.

Nieuwe Suunto sporthorloge

Er zijn al allerhande details onthuld over het nieuwe sporthorloge van het bedrijf. Zo blijkt het te beschikken over een speciale hartslagmeter, die gemaakt is met technologie van Valencell. Dat ontwikkelt specifiek biometrische sensortechnologie, onder meer voor hartslagmeters.

De Spartan Trainer beschikt verder over GPS, waardoor je makkelijk routes kunt plannen, volgen, maar ook terugkijken. Als je het sporthorloge enkel tijdens training gebruikt, gaat het tot 10 uur mee. In een speciale stroombesparingsmodus kan het horloge tot 30 uur in standby staan. Ook is het horloge waterbestending tot 50 meter diepte.

Functies Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Een van de belangrijkste functies van het sporthorloge, is dat gebruikers diverse profielen kunnen instellen. Dat is vooral fijn voor mensen die diverse sporten combineren, waaronder zwemmen, fietsen en hardlopen. Dankzij de GPS zie je achteraf waar je gelopen of gefietst hebt. Binnenkomende berichten en oproepen van je smartphone verschijnen op het horloge. Na het sporten bekijk je de gegevens op je gemak in de bijbehorende Suunto Movescount App.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Suunto Spartan Trainer Wrist HR is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops, in de kleuren Gold, Steel, Black, Blue en Ocean. De adviesprijs bedraag 279 euro, alleen de Gold- en Steel-versies zijn iets duurder met een adviesprijs van 329 euro.