Het bekende juwelenmerk Swarovski zal in maart haar eigen Android Wear-smartwatch gaan aankondigen tijdens het evenement BaselWorld. Onder de motorkap zal er een chip van Qualcomm aanwezig zijn, maakt die fabrikant bekend tijdens CES 2017.

Smartwatch van Swarovski op komst

Swarovski, één van de meest bekende juwelenmerken van dit moment, zal tijdens een evenement in maart, BaselWorld, haar eigen Android Wear-smartwatch aankondigen. Onder de motorkap zit een processor van Qualcomm, maakt die fabrikant bekend tijdens de CES in Las Vegas. Het is niet de eerste keer dat het merk zich bezighoudt met de techwereld, aangezien andere fabrikant al wel eens een speciale editie van een bestaand product hebben uitgebracht met hulp van het juwelenmerk. Dit is echter de eerste keer dat het merk alleen werkt.

Maar ook dat is geen vreemde ontwikkeling, aangezien veel reguliere horloge-, mode- en juwelenmerken de laatste tijd eigen smartwatches uitbrengen, zoals Fossil, Diesel en Armani. Er is nog maar weinig bekend over het slimme horloge, maar het krijgt waarschijnlijk een hoog prijskaartje mee. BaselWorld is de grootste beurs op het gebied van horloges, dat in maart wordt georganiseerd in Zwitserland. Dat lijkt een betere plek te zijn om een dergelijke smartwatch aan te kondigen dan tijdens een consumentenelektronicabeurs als de CES.

Op de foto staat de Swarovski-versie van de Huawei Watch afgebeeld.