De bestuursvoorzitter van Swatch, Nicolas Hayek, heeft bekendgemaakt dat de smartwatch van het bedrijf geen smartphone gaat worden. Daarnaast zou de smartwatch maanden mee moeten gaan op één ontlading.

Swatch-smartwatch wordt geen smartphone

Afgelopen februari liet Nicolas Hayek, de bestuursvoorzitter van het gigantische horlogemerk Swatch, weten dat het bedrijf werkt aan een eigen smartwatch. Destijds gaf Hayek geen extra informatie over het product, maar daar is vandaag verandering in gekomen, met name over de Swatch Touch One Zero. De smartwatch is in staat om aan je smartphone gekoppeld te worden, via een nfc-chip of een bluetooth-verbinding. Daardoor kan de Swatch Touch One Zero straks notificaties, zoals berichten en nieuws, weergeven.

Daarnaast liet Hayek weten wat het bedrijf voor de toekomst van alle smartwatches van het bedrijf in petto heeft. De voorzitter gelooft erin dat we straks vaker gaan betalen met onze slimme horloges, dankzij de opkomst van nfc-betaalsystemen. Ook wil het bedrijf daarvoor zelf deals sluiten met creditcardmaatschappijen, zoals het Chinese UnionPay, dat een verenging van creditcardmaatschappijen in China is. Daarnaast zou de horlogemaker in met Visa in gesprek zijn voor een dergelijke deal, maar daar horen we wellicht later meer over.

Eén van de meest belangrijke feaures voor de smartwatches, wordt de aanpassingsmogelijkheid. Hoe je het horloge wil gebruiken is aan jou, geeft Hayek aan, en Swatch zal daarvoor de hardware met interessante technologie geven - of je nu alleen apps downloadt of ook ontwikkelt. Als laatste gaat de Swatch Touch One Zero maanden mee op één ontlading, omdat Swatch je smartphone niet wil gaan vervangen. Ook bevat de smartwatch een fitnesstracker, is hij waterdicht en gaat wellicht zo'n 160 euro kosten. De releasedatum ligt in de zomer.