Swatch heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een eigen besturingssysteem voor smartwatches en dus niet kiest voor Android Wear van Google. Dit systeem zou weinig energie slurpen en de data van de gebruikers beter moeten beschermen.

Swatch werkt aan eigen besturingssysteem

De Swatch Group heeft bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan een nieuw besturingssysteem voor smartwatches. Dat betekent dus dat het bedrijf niet zou kiezen voor Android Wear (2.0) van Google. Ceo Nick Hayek zegt daarover het volgende:
There’s a possibility for wearables to develop as a consumer product, but you have to miniaturize and have an independent operating system.

Het OS, dat op dit moment nog geen naam heeft, zou minder energie moeten slurpen en beter moeten omgaan met je data, aldus het bedrijf. Een smartwatch die het merk Tissot draagt zal de eerste smartwatch zijn die het besturingssysteem zal krijgen, maar die verschijnt pas ergens in 2018.

Hayek zegt verder het idee achter het besturingssysteem klein te willen houden en dat andere fabrikanten ook toegang zouden moeten krijgen tot de software. Het bedrijf claimt al zo'n duizend verzoeken te hebben gekregen van andere bedrijven, die interesse zouden hebben getoond in het OS. Hoe het systeem eruit komt te zien en hoe het werkt, is momenteel nog niet bekend.