De bestuursvoorzitter van horlogemaker Swatch, Nick Hayek, heeft aangegeven dat Swatch nog meer smartwatches wil uitbrengen. Het worden dan geen ingewikkelde apparaten, zo laat de beste man weten, aangezien het bedrijf de smartwatches simpel wil houden.

Simpele Swatch-smartwatches

De bekende horlogemaker Swatch heeft zich in het verleden al eens uitgelaten over smartwatches, maar heeft tot op heden nog geen slim horloge gelanceerd. Dat weerhoudt het bedrijf er echter niet van wel volop ambitie te hebben voor de markt, zo geeft bestuursvoorzitter Nick Hayek aan. Hayek geeft namelijk aan dat Swatch meerdere, simpele smartwatches op de markt wil uitbrengen. Touch Zero Two, dat volgend jaar zou worden uitgebracht, is nog maar het begin, als we de bestuursvoorzitter mogen geloven.

Later dit jaar worden er al wel horloges op de markt gebracht met daarin een nfc-chip, zodat je er mobiele betalingen mee kunt verrichten. Wat Hayek hiermee duidelijk wil maken is dat het bedrijf de smartwatch niet als een experiment ziet, maar als iets dat toekomst heeft. Maar voorlopig wil Hayek het op dit simpele horloges houden en hoeven we geen competitie te verwachten voor de Apple Watch of het Android Wear-platform. Hayek is niet geïnteresseerd in een 'computer voor om de pols' en ziet dus liever iets simpels.

Ook wil Swatch alles zelf in handen hebben en houden en niet willen leunen op producten van andere bedrijven, zoals het bedrijf in het verleden wel heeft gedaan. De aankomende smartwatches van Swatch zullen dus iets minder smart zijn dan we tegenwoordig zien, maar blijven wel apparaten waar je meer mee kunt doen dan alleen zien hoe laat het is. Het is nu nog maar de vraag of Swatch de juiste keuze maakt of niet, maar dat is iets dat de tijd ons zal leren - de verkoop van minder slimme horloges begint echter wel af te nemen...