Horlogefabrikant Tag Heuer heeft Android Wear-horloge Connected Modular 41 aangekondigd. Dit horloge is iets kleiner dan de Connected Modular 45, die vorig jaar werd gepresenteerd. Hij is ook wat krachtiger onder de motorkap.

Modulair

Het is een modulaire smartwatch, wat inhoudt dat er gekozen kan worden uit verschillende behuizingen en bandjes, en die kunnen willekeurig worden gecombineerd. De diameter van het ronde scherm is zoals de naam al aangeeft 41 millimeter. Dat is een stukje kleiner dan de 45 millimeter van zijn voorganger.Hiermee mikt Tag Heuer niet alleen op heren, maar ook op dames.  Tag Heuer heeft het scherm wat verbeterd. De resolutie komt nu neer op 326 pixels per inch; het aantal pixels is 390 x 390 groot en het is een helder en contrastrijk amoled-display. Het nieuwe horloge kirjgt 8GB opslaggeheugen en 1GB ram mee. Dat is allebei tweemaal zoveel als de '45'  in huis heeft.

Waterdicht

Het Androidhorloge is waterdicht tot vijftig meter en heeft ingebouwde GPS en NFC. Dat laatste houdt in dat het horloge met een veegje langs een betaalterminal in een winkel als vervanger voor een pasje kan worden gebruikt, via Android Pay.

Groot opslaggeheugen

Dat er zoveel opslaggeheugen in zit, betekent dat er meer muziek en apps kunnen worden opgeslagen. De 'modulaire'  eigenschap geeft de consument voor de bandjes de keuze uit kleuren als roze, blauw, wit leder, en nog veel meer; dit zijn slechts enkele nieuwe kleuren. Er kan zelfs worde gekozen om het hele smartwatch-gedeelte eruit te halen en te vervangen door een mechanische module, waardoor het helemaal geen smartwatch meer is. 

Zoals we gewend zijn van Tag Heuer is ook dit nieuwe horloge niet goedkoop. Het begint bij duizend Engelse pond, en het meest luxe model gaat voor meer dan 14.500 pond over de toonbank.