Hoewel iedereen het er al maanden over heeft, heeft Tag Heuer nu officieel zijn eerste Android Wear-smartwatch aangekondigd. Het is de eerste échte luxueuze smartwatch met Android Wear als OS, en eentje die daardoor een flink prijskaartje heeft.

Dit is de Tag Heuer Connected

We weten het al maanden - het bedrijf heeft er zelf ook al over gesproken - maar vandaag is de aankondiging officieel: de Tag Heuer Connected-smartwatch is vanaf nu een feit. Deze smartwatch is flink geïnspireerd door Tag Heuers eigen Carrera-horloge en is in zeven kleuren beschikbaar. Ook kunnen consumenten kiezen uit een aantal meegeleverde wijzerplaten en is de smartwatch IP67 gecertificeerd, dus spatwaterdicht. Hieronder zetten we de specs op een rij. Qua hardware zijn er al wel iets betere smartwatches beschikbaar.


Dit zijn de specs van de Tag Heuer Connected
Afmeting 46mm x 12.8mm
Kleuren Groen, geel, rood, blauw, zwart, wit, oranje
Display 360 bij 360 pixels
Schermgrootte  1.5 inch
Schermmateriaal LTPS LCD
Pixeldichtheid 240 ppi
Processor 1.6GHz dualcore Intel-processor
 Werkgeheugen 1GB
 Opslaggeheugen 4GB
Batterij 410 mAh
Verbindingen WiFi, Bluetooth 4.1
OS Android Wear
Microfoon Ja
De smartwatch gaat ongeveer 40 uur mee op een volle batterij, het touchscreen is rond en aan de zijkant is een draaiknop voor navigatie geplaatst. Het horloge is gemaakt van titanium, dat volgens Tag Heuer lichter en schokbestendiger is dan goud en metaal.

Video Tag Heuer Connected

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de smartwatch van Tag Heuer uitgelicht.

Prijs en beschikbaarheid

De Tag Heuer Connected is nu verkrijgbaar in op de website van Tag Heuer voor een prijs van 1350 euro. De Android Wear-smartwatch kan gekoppeld worden aan een Android-apparaat met tenminste Android 4.3 of iOS-apparaat met tenminste iOS 8.2.