Jean-Claude Biver, hoofd van Tag Heuer, heeft laten weten dat de smartwatch in november verkrijgbaar is in de VS voor 1800 dollar. Mocht de prijs vertaald (en niet letterlijk overgenomen) worden, dan kost het slimme horloge in Europa 1600 euro.

Tag Heuer-smartwatch verschijnt in november in de VS

Jean-Claude Biver, hoofd van Tag Heuer als onderdeel van het moederbedrijf LVMH, heeft bekendgemaakt dat de lancering van de Tag Heuer-smartwatch dichtbij is wanneer je in Noord-Amerika woont: daar verschijnt de smartwatch namelijk op 9 november, voor een bedrag van 1800 euro. Het slimme horloge van Tag Heuer moet lijken op een normaal horloge, maar lijkt tevens ook sterk op de Apple Watch. Desondanks draait dit slimme horloge op Android Wear, aangezien Google en Intel hebben geholpen met de ontwikkeling.

Biver geeft aan dat het bedrijf voor een grote uitdaging stond en staat. Niet alleen had Tag Heuer de taak op zich genomen een smartwatch te willen bouwen die eruitziet en voelt als een normaal horloge, ook staat het bedrijf voor het probleem van de dalende horlogeverkopen. Eerder werd namelijk een link gelegd tussen de dalende horlogeverkopen en de lancering van de Apple Watch, al is die stelling nog niet echt bewezen. Bovendien heb je natuurlijk meer smartwatches op de markt, van onder meer Huawei, Asus en Motorola, natuurlijk.