De bestuursvoorzitter van Tag Heuer heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een nieuwe generatie Android Wear-smartwatches. Deze slimme horloges worden in elk geval voorzien van Android Wear 2.0, de update die Google binnenkort zou lanceren.

Nieuwe smartwatches van Tag Heuer

Jean-Claude Biver, de bestuursvoorzitter van Tag Heuer, heeft onthuld dat het bedrijf werkt aan nieuwe Android Wear-smartwatches. Deze nieuwe slimme horloges zouden een aantal verbeteringen met zich meekrijgen en in elk geval worden voorzien van Android Wear 2.0. Onder de motorkap zouden we nog steeds een processor van Intel moeten aantreffen. Ook zullen de horloges worden voorzien van nfc en zou er ondersteuning zijn voor Android Pay (in de landen waar de dienst beschikbaar is, helaas valt Nederland daar nu nog niet onder).

Naast een beter display en een grotere accu, zullen de smartwatches ook een gps-chip gaan krijgen. Waarschijnlijk om de fitnessactiviteiten uit te kunnen breiden. Er komen verschillende versies aan: kleinere modellen voor vrouwen (of mensen met een dunne pols) en zelfs grotere modellen dan de 46cm-variant van vorig jaar. Daarnaast komen er meerdere kleurvarianten aan. Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer we de horloges van Tag Heuer kunnen verwachten en wat ze dan precies moeten gaan kosten tegen die tijd.