Tag Heuer, het bekende horlogemerk, gaat in samenwerking met Intel en Google de strijd aan met de Apple Watch. De bedrijven ontwikkelen samen een Zwitserse smartwatch.

Tag Heuer

De Zwitserse horlogeproducent Tag Heuer liet vorig jaar al weten dat ze bezig zijn met een smartwatch, kort nadat Apple de Apple Watch aankondigde. Tag Heuer gaat nu samenwerken met Intel en Google om een digitale versie te ontwikkelen van één van de meest iconische Tag Heuer uurwerken, de Originele zwarte Carrera (zie de afbeelding hieronder). Volgens de bron van Reuters gaat de smartwatch nog steeds op de "normale" versie lijken, en wordt het dus geen computer voor op je pols. Het horloge zou onder andere je locatie kunnen bijhouden, het aantal kilometers dat je gelopen hebt, en de hoogte waarop je je bevindt.

Tag-Heuer-Carrera

Apple Watch

De CEO van Tag Heuer, Jean-Claude Biver, heeft afgelopen januari wel toegegeven in een interview dat alleen het horloge zelf in Zwitserland gemaakt gaat worden, en dat de apps, chips en andere componenten gewoon uit Silicon Valley komen. Biver heeft niet veel goede woorden voor de Apple Watch over, en zei zelfs dat "de Apple Watch eruit ziet alsof het door een design student ontwikkelt is, in zijn eerste semester."

De drie ondernemingen gaan samen een luxe product ontwikkelen dat, volgens het persbericht, naadloos in het dagelijkse leven van de drager past. Het wordt een nieuw hoogtepunt op het gebied van innovatie, creativiteit en design uit het Californische Sillicon Valley en de Zwitserse ‘Watch Valley’ in La Chaux-de-Fonds.