Het heeft even mogen duren, maar de taxidienst Uber heeft deze week dan eindelijk zijn eigen Android Wear-applicatie uitgebracht. De app is gebouwd voor Android Wear 2.0 en werkt dus helemaal zelfstandig zonder smartphone.

Uber vanaf je Android Wear-smartwatch

Het heeft even mogen duren, maar vanaf vandaag kun je dan de Android Wear-applicatie van Uber downloaden naar je smartwatch. Ongeveer 21 maanden geleden werd de applicatie aangekondigd en tot die tijd hebben we het maar met magere informatie moeten doen. Maar goed, die tijd ligt achter ons. Hoewel het natuurlijk goed nieuws is dat de applicatie eindelijk beschikbaar is, is het dan weer jammer dan de app alleen met Android Wear 2.0 werkt. Op moment van schrijven is die software nog niet beschikbaar in Nederland.

De software is al wel beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en fabrikanten, maar nog geen van die fabrikanten hebben de Android Wear 2.0-update uitgebracht. Ook komen de LG Watch Style en Sport voorlopig nog niet naar Nederland. Voordat je gebruikt kunt maken van deze app, dien je dus te wachten totdat je de beschikking hebt over Wear 2.0. Is alles binnen handbereik, dan kun je - zonder telefoon - een taxi bestellen, zien waar de taxi rijdt en checken hoe lang de rit nog ongeveer duurt. Gelukkig is de app nog altijd gratis te downloaden.