De Moveband is de allernieuwste wearable in het assortiment van TCL. Het bedrijf heeft CES 2017 in Las Vegas gebruikt om de nieuwste draagbare gadget te tonen. Met de smartband wordt het uiterst eenvoudig om van alles op de hoogte te blijven.

De Moveband van TCL

De TCL Moveband valt op door zijn uiterlijk. Door het luxueuze design zou je tenslotte bijna niet verwachten dat het om een smartband gaat, maar het is toch echt zo. Een groot voordeel aan de smartband van TCL, is hij je hem niet vaak hoeft op te laden. Zodra je hem volledig hebt laten opladen, kan hij tot dertig dagen mee in de standby-stand. En het opladen duurt niet eens twee uur.

Zodra je de band verbonden hebt met je smartphone, kun je rekenen op meldingen als er e-mails, berichten of telefoontjes zijn. Daarnaast kun je ook het één en ander bedienen, waaronder jouw muziek en de camera. Tevens houdt de smartband het slaapritme, de conditie en de beweging in de gaten. Zo zou je hem dus ook deels aan kunnen merken als een fitness-tracker.

Wanneer is de Moveband te koop?

Liefhebbers moeten nog even wachten alvorens de Moveband in de winkels ligt. Vanaf het tweede kwartaal wordt de smartband in de schappen verwacht. Voor welke prijs dat gaat gebeuren, is ook nog even afwachten. Wat wel al duidelijk is, is dat je bij de aanschaf van een Moveband twee polsbandjes krijgt. Het dubbel leren bandje is bedoeld voor vrouwen en daarnaast wordt er een unisex-band meegeleverd.