Leap Motion heeft aangekondigd dat zijn technologie straks ook beschikbaar zal zijn voor mobiele virtual reality-brillen. Middels camera's aan de voorkant van de headset, zal de vr-bril in staat zijn de vingers van de drager waar te nemen.

Leap Motion en mobiele vr-apparaten

Leap Motion heeft het Mobile Platform aangekondigd. Het platform maakt gebruik van twee camera's aan de voorkant, die een mobiele virtual reality-bril in staat stellen de vingers van de drager waar te nemen. De eerste mobiele vr-headset met deze technologie aan boord zouden volgend jaar al moeten verschijnen, al is nog niet bekend welke headsets de camera's zullen krijgen. Met de al beschikbare camera's van het bedrijf, is het ontwikkelaars al gelukt objecten in virtual reality (met de Oculus Rift) te grijpen, te duwen en weg te gooien.

De technologie kan 180 graden bij 180 graden tracken en wordt direct in de faceplate van de virtual reality-bril gebouwd. Wel in een specifieke hoek, zodat de 'natuurlijke positie' van de handen kan worden meegenomen. Daar waar de headsets straks wel je handen kunnen zien, weten de brillen met deze techniek aan boord nog niet of je naar voren of achteren leunt. Naast virtual reality, kan de techniek ook gebruikt worden voor augmented reality, zoals met de Microsoft HoloLens en de Magic Leap. Meer aankondigingen volgen snel.