Concepter Soul is een wearable die eruit ziet als een armbandje, dat niets anders doet dan via een verbonden smartphone bijhouden hoe vaak je je vrienden ontmoet. Op financieringssite Indiegogo wordt nu geld verzameld voor dit nieuwe product.

Dertig dollar

De Concepter Soul gaat dertig dollar kosten. Dan krijg je een armbandje of een sleutelhanger. Het is zaak je vrienden ook uit te rusten met een Concepter Soul. Als twee Concepter Souldragers elkaar ontmoeten, wordt dat via een app in een smartphone geregistreerd. Ook wordt bijgehouden hoe lang de ontmoeting duurt.

Vrienden

In de reclamekreten die Concepter over de Soul uitstrooit, valt het volgende te lezen: "We zijn gewend geraakt om ons dagelijks aantal stappen bij te houden, ons gewichtverlies en het aantal uren dat wij slapen. Maar we vergeten het onderwerp dat ons het meest na aan het hart ligt: tijd. Motivational speaker Jim Rohn heeft gezegd dat wij het gemiddelde zijn van de vijf mensen met wie wij de meeste tijd doorbrengen. Hoe denk jij erover om te registreren hoeveel tijd jij met de mensen om je heen doorbrengt?"

'Fitbit' voor lifestyle

 

Vervolgens wordt het product ten tonele gevoerd. "Dit is waarom wij de Concepter Soul hebben bedacht, een 'Fitbit'  om de tijd bij te houden en de juiste gewoonten te ontwikkelen voor een lifestyle waar je gelukkig van wordt."

App

Het is dus het doel van de Concepter Soul om je meer tijd met je vrienden te laten doorbrengen. Hebben die nou zelf geen Concepter Soul op zak, dan is er nog niks aan de hand: er is ook een gratis app voor zowel Android als iOS die hetzelfde doet als de wearable. Die werkt via bluetooth en maakt contact met Concepter Souldragers, zodat de tijd met vrienden evengoed wordt vastgelegd.