De Thin Ice wearable is een soort vest, volgepakt met technologie om een lichaam af te koelen. Op die manier kan het lichaam worden opgepept om duizend calorieën méér te verbranden dan anders. Dat is goed nieuws voor mensen die willen afvallen.

Vest om af te vallen

Het zal dan ook wel niet toevallig zijn dat deze wearable in december dit jaar op de markt komt. Het ijsvest, dat via een smartphone-app wordt aangestuurd, is dan net op de markt voordat mensen in januari massaal iets aan hun gewicht willen gaan doen. Hoewel je ook al aardig koel blijft als je in die maand gewoon in een T-shirt naar buiten gaat, maar dat terzijde.

Vest om het koud te krijgen

De Thin Ice zit stampvol technologie die volgens de makers toch eenvoudig te bedienen is. Je trekt het vest aan, paart het met een iOS- of Android-app en de hele dag wordt de temperatuur van het lichaam in de gaten gehouden via thermometers die over het vest zijn verspreid. Omdat het lichaam zijn best doet om een bepaalde huidtemperatuur vast te houden en daarvoor vet verbrandt als dat nodig is, hoeft het Thin Ice-vest alleen maar de temperatuur iets lager in te stellen om ervoor te zorgen dat er als vanzelf vet wordt verbrand. Dat leidt tot een extra vetverbranding tot duizend calorieën per dag, en er hoeft niet eens erg hard voor te worden gesport.

Diepe slaap

Het vest kan volgens de makers de hele dag worden gedragen. Zowel overdag als 's nachts kan het volgens Thin Ice zijn dienst bewijzen. Het vest is voorzien van sensoren die diepe slaap registreren, en voorzien van een automatisme dat de temperatuur dan weer tot een aangenaam niveau verhoogt.

De Thin Ice gaat zo'n 165 dollar kosten.