Er zijn al een groot aantal applicaties die een kleine versie aanbieden op de Apple Watch, maar Facebook doet hier nog niet aan mee. Daardoor is er ruimte voor third-party appontwikkelaars, die ervoor kunnen zorgen dat je wel kunt facebooken op je Apple Watch.

Gebruik Facebook op je Apple Watch met Littlebook

Een groot aantal applicaties, waaronder sociale netwerken, bieden al een Apple Watch-applicatie aan. Echter, het grote Facebook doet dit momenteel nog niet, waardoor er ruimte is ontstaan voor third-party appontwikkelaars om dat gat op te vullen. En die ruimte hebben de makers van Littlebook gepakt, waardoor je nu de Facebook-ervaring ook op je Apple-smartwatch kunt ervaren. Zo hoef je nu dus niet meer je iPhone uit je broekzak te pakken om helemaal op de hoogte te zijn van wat je vrienden en familie aan het doen zijn.

Met de app kun je niet alleen lezen wat er gebeurt in je news feed, ook kun je zien wat iedereen aan het doen is - je kunt namelijk ook foto's bekijken en video's afspelen. Daarnaast is er een offline modus waarin je artikelen kunt opslaan voor later, die je ook weer kunt doorsturen naar je iPhone wanneer je van mening bent dat artikelen lezen op een klein scherm toch niet jé van hét is. Tevens kun je gebruikmaken van de dicteerfunctie om ook zelf een bericht te plaatsen. Er zijn wel wat beperkingen, maar dat komt door het gekozen platform.

Littlebook, Facebook op Apple Watch, is hieronder te downloaden en kost 2,99 euro.