Hoewel Apple natuurlijk zelf een scala aan Apple Watch-banden heeft, zien we nu ook al enkele goedkopere third-party-opties voorbij komen. Een roestvrijstalen armband kost je in dit geval maar tachtig dollar.

Meer goedkopere opties voor de Apple Watch

Laten we eerlijk zijn: die Apple Watch is al duur genoeg. Dan hebben we Apple niet nodig om nog eens zestig tot vijfhonderd euro extra te vragen voor een mooi bandje erbij. Dus is het maar wat handig dat er zich nu al third-party-ontwikkelaars hebben aangedaan, die ook fraai banden aanbieden, voor een fractie van de duurste prijs. Deze designers mikken op de mensen die een instapmodel van de Apple Watch kopen (349 dollar) en dan meteen een roestvrijstalen of leren armband kopen voor 80 dollar (74 euro).

Dat kan door deze crowdfundingcampagne te steunen, bijvoorbeeld. Monowear Design belooft roestvrijstalen en leren banden voor tachtig euro aan te bieden. Te vergelijking: de roestvrijstalen armband van Apple kost je 450 dollar en de leren banden gaan weg voor 149 en 249 dollar. Dat is dus nogal een groot verschil. Je kunt er ook altijd voor kiezen om voor de sportieve uitstraling én voor Apple te gaan: dan hoef je alleen maar te kiezen voor de sportieve band, die voor 49 dollar over de toonbank gaat. Maar het blijven duren banden.

Ook verschijnt er nog de Kickstarter genaamd Click, die het mogelijk maakt een eigen armband te gebruiken voor de Apple Watch, bijvoorbeeld die van je oude horloge. Click voorziet gebruikers van een mechanisme waarmee het mogelijk is de Apple Watch als het ware vast te klikken aan een gewone horlogeband. De Apple Watch zit dan in een soort adapter, waardoor hij er niet af zou moeten vallen. Laten we de eerste bevinden maar eens afwachten. Apple zelf heeft nog geen aankondigingen gedaan op het gebied van third-party-accessoires.