Nu de corona maatregelen zo goed als verleden tijd zijn, keert Nederland terug naar een “normale” samenleving. Waar een aantal maanden geleden bijna iedereen thuis aan het werk was, ontstaan er nu weer files omdat medewerkers terugkeren naar kantoor. Veel bedrijven hebben door de corona crisis het thuiswerken opgenomen in de infrastructuur. Medewerkers blijven thuiswerken, zowel volledig als beperkt. Hierbij speelt de Cloud een cruciale rol.
 
Gebruik maken van een Cloud-oplossing
Door middel van een Cloud-oplossing kan er eenvoudig vanaf verschillende werkplekken gewerkt worden. Cloud-oplossingen worden al jaren aangeboden door grote techspelers, zoals Google en Microsoft. Dit gaat vooral om algemene oplossingen. Daarnaast worden er steeds vaker branche specifieke oplossingen ontwikkeld door andere partijen.
 
Cloud-oplossing binnen de verzekeringsbranche
Binnen de de verzekeringsbranche wordt er steeds meer geïnvesteerd in Cloud-oplossingen. Er zijn een aantal belangrijke elementen die in een Cloud-oplossing voor de verzekeringsbranche moeten zitten, zoals:
 
  • een breed aanbod aan producten om te vergelijken en af te sluiten;
  • het proces van afsluiten met duidelijk zijn;
  • CRM-informatie moet 24/7 en overal beschikbaar zijn voor de advisering;
  • producten en diensten moeten modulair opgebouwd zijn.
 
Beschikbaarheid
Er zijn al een aantal deeloplossingen en integraties ontwikkeld voor de verzekeringsbranche. Een volledige oplossing is nog niet bij veel aanbieders verkrijgbaar. Deze serviceprovider voor verzekeringen heeft bijvoorbeeld al wel een volledige oplossing ontwikkeld. Met het platform kunnen verzekering berekend, vergeleken en volledig geautomatiseerd afgesloten worden. Daarnaast zijn er in de oplossing koppelingen gemaakt met externe partijen, zoals voor betalingen (iDeal), fraudedetectie en schadebehandeling.
 
Door de beschikbaarheid van verschillende API’s is het platform breed inzetbaar binnen diverse distributiekanalen, zoals:
  • traditionele en online verzekeringsadviseurs;
  • vergelijkingswebsites en apps;
  • hypotheekadviseurs vanuit bestaande softwarepakketten. 
 
Het is dus ook mogelijk voor hypotheekadviseurs om deze Cloud-oplossing van de serviceprovider voor hypotheken te gebruiken.

 Deze tekst is geschreven in opdracht van Risk.