kr is een nieuwe app voor de Apple Watch, die niets anders doet dan het geluid van een tikkend horloge toevoegen aan de smartwatch. Je kunt kiezen uit het geluid van diverse bekende tophorloges.

Rustig tikkend klokje

De filosofie van Tickr is dat mensen rustig worden van het geluid van een tikkend klokje op hun nachtkastje. Daar ga je lekker van slapen. Continu laat Tickr tik tak horen, en dat werkt geruststellend op het gemoed, is het idee. Ook overdag moet het de dragers van een Apple Watch een relaxed gevoel geven.

Omega, Rolex of Big Ben

Nu is het ene klokje het andere niet, en Tickr biedt dan ook verschillende horlogegeluiden aan. Wil je het tikkende geluid van een Omega Seamaster horen, het horloge waarmee onder meer James Bond laatstelijk nog werd gezien, dan kan dat. Ook de Rolex Daytona laat zich horen, en als je het echt megalomaan zoekt, kun je het metalige geluid van de Big Ben-klokkentoren in Londen naar je pols brengen. Op deze Soundcloud-pagina laat Tickr ze alledrie horen.

De app lijkt verder nogal nutteloos, en zal ervoor zorgen dat de batterij van de Apple Watch alleen maar sneller leeg is, vinden critici.

Tickr is nog niet beschikbaar, het zal wel snel in de App Store komen belooft de officiële website van de app-makers.